Фибро лазерна машина Ventis 3015-AJ

Моделът VENTIS-3015AJ на AMADA е фибро лазер от най-ново поколение, който позволява рязане на неръждаеми стомани и алуминий с много високо качество на сряза, без осенъци и чаплъци „dross-free“. Машината, която получи наградата MM Award за иновации на EuroBLECH 2018, се характеризира както с висока скорост и качество, така и с ниски производствени разходи.
Повишените изисквания към скоростта на рязане и качеството на продукцията, особено при обработката на неръждаема стомана и алуминий, изправят металообработващите компании пред нови предизвикателства всеки ден. Следователно, ние в Амада се фокусираме върху иновациите и развиването на нашите решения и технологии с цел да осигурим на клиентите си възможно най-добрата продуктивност и дългосрочни решения.

Най-новият иновационен акцент е системата за лазерно рязане VENTIS-3015AJ. Както отбелязва Аксел Уилън, продуктов мениджър в отдела Щанц и лазерни технологии: „VENTIS отваря цяло едно ново измерение в сферата на лазерното рязане, защото с него за първи път вече е възможно да се реже алуминий и неръждаема стомана буквално без провлачвания и с изключително ниска грапавост на повърхностите. Това прави новият AMADA VENTIS-3015AJ наистина интересен за клиенти, които в миналото са решили да не използват фибро лазер за рязане на алуминий и неръждаема стомана поради проблеми с качеството.


Изключително високо качество на лазерния лъч.

 

С уникалната си технология VENTIS позволява на лазерния лъч да се движи от едната страна към другата по различни траектории за милисекунди. Методът на рязане прави възможна работата с високо качество на лъча по всяко време. По този начин лазерът на VENTIS-3015AJ на AMADA постига забележително ниски стойности на BBP (Beam Parameter Product).

Това качество на лъча е от изключителна важност при необходимостта от разрези на плоскости от неръждаема стомана и алуминий с висока прецизност и с минимално образуване на мустаци. При необходимост ширината на подкопа може да се увеличи, като например, за улесняване на отделянето на елементите. AMADA VENTIS-3015AJ също така се отличава с висока скорост на изпълнение. Като сумарен резултат тази 4 kW система може лесно да конкурира машини от 6 kW и дори 8kW. По-високата скорост на рязане, редуцираната консумация и други параметри означават, че разходите по управлението на VENTIS са значително по-ниски, сравнени с тези за система с по-голяма мощност на лазерния източник.

Използваме бисквитки, за да подобрим работата Ви с нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.