Заваряване с фибро лазерна технология

Фибро лазерна технология за заваряване. Серия FLW роботи за фибро лазерно заваряване.

Фибро лазерната технология за заваряване има едно изключително предимство – тя позволява обработката на проблемни за заваряване материали мед, месинг и титаний. След невероятния успех на тази технология в сферата на лазерното рязане, АМАДА я прилага и при лазерното заваряване, с въвеждането в експлоатация на своята FLW серия роботи за фибро лазерно заваряване.

Технологията за безпроблемното заваряване на трудни за обработка материали с фибро лазер разкрива пред потребителите нови измерения на специфичностите на този процес. Роботът за фибро лазерно заваряване от серията FLW на АМАДА вече позволява обработката и комбинацията на елементи от различни по естество материали, които до момента са представлявали значителна трудност пред инженерите. FLW серията заваръчни роботи на АМАДА се предлагат с мощност от 1 до 6 kW.

Изключително чист процес на заваряване

Специфична черта на FLW серията заваръчни роботи на АМАДА е оптичната система, оборудвана с патентовани ротационни лещи. Това означава, че лазерният лъч вече не се съизмерва с конкретна точка върху материала за заваряване. Вместо това той се върти в определена маломерна зона. Това позволява сливането на по-големи, както и неравни повърхности и резултатът е чиста и гладка заварка. Също така е оптимизирана и изходящата температура на заваряващия лъч. Резултатът е прецизно заварени ръбове с минимум шлака. Това допринася за огромната ефективност на фибро лазерните роботи за заваряване от серията FLW, която се дължи на свеждането до минимум или пълната липса на довършителни операции върху изделието.

Най-бързата от всички системи за заваряване

Фибро лазерните роботи за заваряване от серията FLW са изключително лесни за употреба. Това се дължи на техния специално проектиран софтуер, комбиниран със система от видеокамери с висока разделителна способност, които по време на настройка позволяват позиционирането на заваръчната глава и определят точната траектория на електрода. Операторите могат интуитивно да привеждат програмите за заваряване в режим на готовност много по-бързо и времето, което отнема за настройка за системата, е редуцирано до 50%.

 

Robot specification FLW-4000 III
Type Industrial high speed robot
Control AMNC
Number of controlled axes 6
Reach 2050 mm
Laserhead AMADA
Repeatable positioning accuracy 0.07 mm
Partition Full cover partition
Robot travel track  
Standard lenght 1.500 mm
Optional length 3.000, 4.000, 5.000 or 6.000 mm
Travel speed 60 m/min
Repeatable positioning accuracy ± 0.1 mm
Positioning table  
Pass line height 700 mm
Max. load capacity 500 kg
Rotating axis ± 720°
Tilting axis ± 90°
Oscillator  
Laser source Fiber-laser
Wavelength 1070 - 1080 μm
Laserpower up to 6 kW
System specification  
Model 1 Robot
Model 2 Robot and positioning table
Model 3 Robot, positioning table and Robot track

 

Използваме бисквитки, за да подобрим работата Ви с нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.