Абкант-лазерна комбинирана машина LASBEND AJ

Bend-laser комбинирана производствена машина LASBEND AJ - бързо и прецизно производство на сложни елементи

LASBEND AJ серията на АМАДА е изключително висококачествена комбинирана технология за бързото производство на прототипи, както и на индивидуални елементи и малки партиди със самоподдържащ се производствен процес. Вертикалният фибро лазер AJ с изходяща мощност 2 000 W и ротационният огъващ инструмент осигуряват пълна прецизност, като в същото време позволяват свеждането до минимум на времето за обработка. Като допълнение тази технология прави изпълнимо производството на малки и специфични елементи, които са невъзможни за реализиране с конвенционалните технологии.

Високо прецизното производство намаля разходите

LASBEND AJ представлява интегрирана комбинация от системи за лазерно рязане, формоване, нарязване на резба и огъване. В началото на процеса фибро лазерът нарязва материала на по-малки панели, които се движат вертикално по време на последващата им обработка. Fiber лазерът също така позволява боравенето с трудни за рязане материали като мед и месинг. Изключителното сигурно и здраво захващане на елемента по време на рязане позволява високо прецизно производство и намаля значително разходите. Уникалният инструмент за огъване притежава иновативна система за измерване на ъглите. Новата система за измерване на ъгъла Bi-J може да коригира процеса на огъване в реално време, ако това е необходимо.

Спестяване на производствено време

Субпанелите се движат вертикално в инструмента за огъване, който оформя елемента посредством въртеливи движения. Автоматичната система за смяна на инструментите, с която е оборудвана абкант пресата, позволява обработката на сложни елементи без нужда от ръчна намеса. Фактът, че абкант модулът може да огъва няколко различни части от един и същи лист допринася значително за намаляване на производственото време. По-високата скорост на огъване също увеличава ефикасността на новата комбинирана машина.

 

Използваме бисквитки, за да подобрим работата Ви с нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.