Абкант преса HG ARs

Иновативна автоматизирана система за огъване, използваща роботни технологии

Комбинацията от роботи и модерни преси позволява постигането на немислими нива на производство с висока продуктивност и прецизност. Новият модел HG-1003 ARs е предназначен за работа с по-големи листове материал, които не надвишават 1000x800mm. Той е оборудван с робот, който може да носи до 20 килограма тегло.

 

 

Огромен потенциал

Серията HG сервохидравлични абкант преси, която е резултат от комбинацията на автоматична роботизирана система с модерна абкант преса, предлага огромен потенциал що се касае до продуктивност. Моделът HG-1003 ARs притежава допълнителни автоматични възможности, които повишават прецизността и качество на работния процес от една страна. От друга, те значително намаляват времето за настройка на инструментите. В този контекст, те могат да бъдат използвани дори за рентабилното производство на миниатюрни детайли.

 

 

6-осев робот

 

Системата използва 6-осев робот, който се движи по линейна писта по цялото продължение на абкант пресата и може да бъде товарен и разтоварван в различни положения в зависимост от изискванията на заданието. Наред с това, моделът HG-1003 ARs разполага с подобрена система на сервоуправление, която е преработена от АМАДА с цел да предостави още по-висока прецизност при изпъление. Вместо две, сега има три засечки: две както преди за настройка на дълбочината на елемента и трета за странично изравняване. При необходимост, мигновено се нанасят автоматични корекции едновременно по и осите. При моделът HG-1003 ARs двете сервоуправления могат да бъдат настроени на различни дълбочини по оста и така да осигурят точното съответствие на дори асиметрични елементи (Delta-X функция). Същевременно, възможността на роботите да постигнат оптимално позициониране спрямо сервоуправлението, също е подобрена. Те не само могат да придвижват елементи напред и назад, но също така могат да ги завъртат, когато достигнат съответната засечка с цел да осигурят правилната позиция за огъване.

 

 

 

Прецизност и надеждност на работния процес

 

Възможността за интегриране на видео система с цел да се избегнат грешки при позиционирането на елемента при вземане на листовия материал допълнително повишава прецизността на товарене. Този процес регистрира точната позиция на елементите, които може да са подадени към платформата за обработка и предава тази информация на робота. Дори и най-малките разминавания могат да бъдат компенсирани, още когато листовия материал се подава към машината. Прецизността и надеждността на работния процес по време на производство са подсигурени от интегрирана система за ъглово измерване, която следи извършваните процеси в реално време. Амада също така разработва значителния потенциал за автоматизация на допълнителните устройства, включени в този процес. Роботът сменя щипците автоматично на съответната станция веднага щом бъде заредена нова програма, която изисква такава промяна. За модела HG 1003 ARs е налична опция за автоматична смяна на инструментите. Когато програмата бъде сменена, това автоматично води до смяна на инструментите и гарантира, че те са правилно позиционирани, като по този начин елиминира необходимостта от допълнителна проверка. Така времето за настройка на инструментите се свежда до минимум.

 

  HG-1003 ARS
(max. stocker length 800 mm) 18 magazines for dies
Press force 1000 kN
Beam length 3110 mm
Open height 520 mm
Stroke 250 mm
Approach speed 220 mm/s
Bending speed 20 mm/s
Return speed 250 mm/s
Maximum part size 1000 x 800 mm
Roboter payload (part + gripper) max. 20 kg
Gripper changing system max. 9 grippers
ATC tool changer system 15 magazines for punches,

 

Използваме бисквитки, за да подобрим работата Ви с нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.