Абкант преса EG-6013 AR

EG-6013 с невероятно гъвкава роботизирана система и иновативна система от сензори в задния упор.

Прецизните серво електрически абкант преси демонстрират своите предимства в производствено отношение най-добре тогава, когато се използват в комбинация с модул за огъване, който управлява автоматизирана система със същата производителност. AMADA EG-6013 AR следва този отдавна утвърден принцип. Този модел съчетава напълно електрифицирана абкант преса с дължина на гредата 1300 mm и сила на натиска 600 kN с робот, който се движи по хоризонтална траектория паралелно на машината и е оборудван с напълно автоматична система за смяна на инструментите. Взети заедно тези два компонента осигуряват две от най-съществените предимства на системата, а именно, изключителна прецизност и дълъг автоматичен процес на производство без необходимост от операторски надзор.

 

Повече от просто система за зареждане и разтоварване на листов материал

Автоматичната роботизирана система, използвана в модела EG-6013, се отличава със забележителна гъвкавост. Шест осевият робот се движи по хоризонтална траектория паралелно отпред на машината. Подаването на листовия материал може да се извършва от различни положения. Това осигурява значително повече пространство за материал готов за обработка. В същото време системата разполага с няколко алтернативни варианта за разтоварване на елементите. Готовите елементи се сортират от робота или, ако това не е възможно, се поставят в кутии или върху синхронизирана поточна линип. Но роботът не само подава и сортира: той автоматично подменя както инструментите, така и техните държачи, и обработва детайлите през целия процес. Той също така извършва всички необходими проследяващи процедури и изпълнява функции, които са невъзможни при ръчно управление на машината.

Нова иновативна сензорна система

Задният упор на AMADA EG-6013 AR е оборудван с тактилни сензори. Това е иновативна система, която позволява следенето на позицията на елемента едновременно по X и Y осите и възможността за нанасяне на корекции, ако бъде засечено разминаване от допуски. Тази система допълнително принася за осигуряването на максимална прецизност, която се изисква при изработката на малки, комплексни детайли.

 

 

 

EG-6013 AR
Drive Servo-electric
Press capacity 600 kN
Bending length 1.300 mm
Distance between side frames 1010 mm
Throat depth 230 mm
Stroke 150 mm
Open height 635 mm
Approach speed Y (mm/s) 220
Bending speed Y (mm/s) 25
Return speed Y (mm/s) 220
Backgauge adjustable range 250 mm
Max. backgauge X 500 mm
Number of controlled axes 7
Weight 3.700 kg
EG bending  
Drive AC Servo drives
Number of controlled axes 6
Repeating accuracy ± 0,08 mm
Max. capacity (Tool + Gripper) 10 kg
Max. part size 300 x 300 mm
Min. part size 40 x 80 mm
Length of linear axis 3.200 mm
Capacity gripper changer 2+1
ATC tool changer  
Tool capacity 10 x 680 mm
Total connection power 14 kVA

Използваме бисквитки, за да подобрим работата Ви с нашия сайт. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия.